Hasičské sportoviště v Hrachovci dostane nové nářadí

Foto: Valašské Meziříčí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Na nové nářadí a skladovací kontejner se můžou těšit všichni, kteří využívají hasičské sportoviště v Hrachovci. Celkové náklady jsou 180 tisíc korun, na které město přispěje.

„Areál se dvěma tartanovými dráhami aktivně využívá nejen náš sbor, ale také SDH z místních částí Podlesí, Juřinka a Lhota. Každoročně zde navíc pořádáme soutěž v běhu na 100 metrů překážek a v požárním útoku. Aktuálně bychom však potřebovali doplnit sportovní překážky a pořídit použitý lodní kontejner, který bude sloužit k jejich uskladnění,“ nastínil potřeby hasičů Miroslav Děcký, starosta SDH Hrachovec. Hasiči jsou z vlastních zdrojů a díky dotaci schopni vyčlenit 81 tisíc korun, zbylé finance doplatí město. Tréninkový areál se tak vedle skladovacího kontejneru dočká nové kladiny, bariéry s nastavitelnou výškou a přeskoku. Veškeré překážky umožňují sportování jak dospělých mužů a žen, tak dětí.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.