Muž se zranil při nastupování do trolejbusu. Zakrvácenému cestujícímu přispěchala na pomoc řidička

Ilustrační foto: archiv DSZO

ZLÍN – Dramatický zážitek čekal na Bílou sobotu na řidičku trolejbusu linky 13 na zastávce Náměstí Práce. Jeden z cestujících se totiž zranil při pokusu o nastoupení.

Trolejbus zastavil po dvanácté hodině na zastávce ve směru jízdy na Lesní čtvrť. „Asi padesátiletý silnější muž s velkou taškou na kolečkách při pokusu o nástup zadními dveřmi ztratil rovnováhu a upadl na chodník. Způsobil si tržnou ránu, zůstal ležet na chodníku, jeho tvář se zalila krví,“ vylíčil mluvčí Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Vojtěch Cekota.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Naše řidička, která si cestujícího všimla ve zpětném zrcátku, neváhala, opustila kabinu řidiče a spěchala cestujícímu na pomoc. Současně s ní se do pomoci a prvního ošetření muže zapojilo i několik dalších cestujících, kteří se v té době nacházeli na zastávce. Lidé byli ochotní,“ popsal situaci dispečer DSZO Zdeněk Churý. Dispečer sledoval situaci prostřednictvím pevné kamery, kterou DSZO v tomto prostoru provozuje pro řízení městské dopravy.

Řidička s dalšími pomáhajícími se starala o zraněného cestujícího až do příjezdu sanitky záchranné služby, kdy mohl být muž předán do rukou profesionálů. „Po příjezdu sanitky se mohla řidička vrátit za volant a trolejbus pokračoval asi s desetiminutovým zpožděním v jízdě na Lesní čtvrť,“ uzavřel Cekota.