Sprejer způsobil ve Zlíně škodu za statisíce. Odhalil ho policista v civilu

Foto: Policie ČR

ZLÍN – Jednadvacetiletý muž z obce u Šumperka se ve Zlíně činil. Během ledna posprejoval rekordních 25 objektů, čímž majitelům způsobil škodu minimálně za 320 tisíc korun.

Muž sprejem poškodil několik fasád na budovách v centru Zlína, sloupy veřejného osvětlení, elektrické rozvaděče, poštovní schránky, dopravní značení, betonové zídky, sklepní okna a další místa. Ze všeho nejvíc maloval sprejem smajlíky. „Na jeho počínání upozornil hned začátkem roku policista v civilu, který šel centrem města a uviděl mladíka ušpiněného od barvy, který sprejem „zdobil“ betonové květináče. Přivolal nejprve strážníky a ti poté policisty, kteří muže zadrželi a převezli na policejní oddělení, kde zjistili, že má s sebou v batohu spoustu sprejů,“ vylíčila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté po prohlídce okolí našli dalších několik míst poničených sprejem. „Zkouška na přítomnost drog u zadrženého mladého muže byla pozitivní. Zpočátku svou vinu odmítl a tvrdil, že spreje používá pouze při studiu a venku nic za pomoci spreje nezničil,“ uvedla Kozumplíková.

V dalších několika dnech ale policisté objevili v centru města další budovy poškozené sprejem. Na jiná místa je upozornili majitelé či obyvatelé nemovitostí, kterým poškodil okna, fasády nebo nádoby na odpad. „Prověřováním jednotlivých událostí a po zjištění všech okolností bylo policistům jasné, že všechna místa nesou jeden rukopis, navíc k nim došlo v průběhu pouhých pár dní,“ dodala Kozumplíková.

Muž se po nějaké době přiznal a všeho litoval. Za své jednání může jít až na rok za mříže.

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR