Ve Valašském Meziříčí vymění další veřejné osvětlení za LED

Zdroj: město Valašské Meziříčí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – V ulicích města a jeho místních částech nahradí úsporné LED osvětlení s dálkovým ovládáním stávající lampy. Celkem dojde k výměně 273 kusů v hodnotě 1,8 milionu korun.

V uplynulých deseti letech došlo k výměně téměř dvou tisíc svítidel s náklady 13,2 milionu korun, přičemž menší půlku pokryla dotace. Jelikož LED osvětlení ušetří až padesát procent nákladů, město pokračuje ve výměnách. Letos tak postupně dojde k výměně veřejného osvětlení v ulicích Rožnovská, Solární, Kozina, Kouty (před koupalištěm a letním stadionem), Bezručova, horní Štěpánov, Pod Stínadly, Třanovského a místní části Podlesí (kolem silnice na Lhoty a u rybníka). „Celkem se jedná o výměnu 273 kusů svítidel a 50 nových sloupů v souhrnu za bezmála 3,9 milionu korun. Na tuto akci se nám však podařilo získat dotaci téměř 1,8 milionu z Evropské unie,“ informuje starosta Robert Stržínek. Nová svítidla jsou úspornější a účinnější, navíc je lze regulovat dálkovým ovládáním. Výměna bude probíhat postupně až do konce roku.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.