OBRAZEM: Déšť zvedl hladinu Dřevnice, cyklostezky se musely uzavřít

Foto: město Zlín

ZLÍN/OTROKOVICE – Po vytrvalém dešti hladiny řek ve Zlínském kraji stoupají. Problémy se nevyhnuly ani krajskému městu a Otrokovicím, kde voda zaplavila cyklostezky. Ty musely být pro bezpečnost uzavřeny.

Velká voda ohrožuje cyklostezku pod mostem na Cigánově a v Malenovicích. „Městská policie oba úseky před osmou hodinou uzavřela. Rozvodňuje se také potok Baláž, některé místní komunikace jsou zabahněné. Potíže hlásí také v Otrokovicích, tamní strážníci už uzavřeli stezku směrem do Malenovic,“ informoval mluvčí magistrátu Tomáš Melzer. Podle ředitele Městské policie ve Zlíně Milana Kladníčka jsou všechny uzavřené cyklostezky pod kontrolou strážníků, jejich čistění od bahna mají na starosti Technické služby.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Voda částečně zaplavila také ulici Fryštácká, na nebezpečí v lokalitě upozorňují značky. Stoupá i potok v malenovické lokalitě Žleby.

Od pěti hodin zasedá ve Zlíně pracovní skupina povodňové komise, která aktuálně vyhodnocuje situaci. „Bezprostřední nebezpečí pro obyvatele a jejich majetek nehrozí, měli by ale zůstat ve střehu,“ zdůraznil Melzer.

Kvůli zaplavení se zavřela i cyklostezka v Otrokovicích v úseku pod železničním mostem ze strany ulice J. Jablůnkové. „Žádáme občany, aby respektovali značení s ohledem na ochranu vlastního zdraví,“ vyzvala mluvčí Otrokovic Lenka Vaculová.

Meteorologové vyhlásili povodňovou bdělost

Podle aktuální předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu bude počasí v celém Zlínském kraji nadále ovlivňovat frontální rozhraní. Déšť by tak měl slábnout až v odpoledních hodinách.

V návaznosti na vytrvalé deště meteorologové vyhlásili na celém území kraje povodňovou bdělost. Trvat bude až do zítřejšího rána.

Foto: město Zlín
Foto: město Zlín
Foto: město Zlín
Foto: město Zlín
Foto: město Zlín
Foto: město Zlín
Foto: město Zlín
Foto: město Zlín