ZLÍN – Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně dnes slavnostně otevřela centrální menzu na Hradské ulici. Práce trvaly tři měsíce a stály 20 milionů korun.
Stávající technologie gastro zařízení již neodpovídala moderním, provozně – technickým požadavkům, proto byl navržen zcela nový koncept gastronomického provozu. „Dnes je menza vybavena novou vzduchotechnikou, elektroinstalacemi, rozvody vody a topením. Stavební práce se zaměřily i na její nové dispoziční uspořádání. Současná centrální výdejna má nové gastronomické vybavení a komfortnější zázemí pro zaměstnance,“ popisuje ředitel Kolejí a menzy Michal Navrátil. Opravou si prošla i střecha, instalovala se kabeláž pro připravovaný objednávkový systém, vyměnila podlahová krytina a svítidla.
Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.
Výdejna centrální menzy UTB nyní odpovídá vyšším standardům a nabízí technologické novinky. Důraz byl kladen na funkční, moderní a estetické zařízení odpovídající současným trendům ve stravování, které umožní zrychlit odbavení strávníků a efektivnější využití prostoru.
Několikaměsíční období během rekonstrukce bylo velmi náročné především proto, že i v tomto období musela menza zajistit stravovací služby tisícům strávníků v situaci zásadně zredukovaných výdejních i stolovacích kapacit. „Všichni naši zaměstnanci menzy si jistě sáhli na limity svých možností. Chci poděkovat jim i strávníkům za trpělivost a pochopení této mimořádné situace,“ poděkoval Michal Navrátil.
Centrální menza byla uvedena do provozu po rekonstrukci v roce 2001 a během této doby až do roku 2023 odbavila na tři a půl milionů strávníků. Ročně se zde uvaří v průměru přes 100 tisíc jídel, v roce 2023 by to mělo být až 145 tisíc obědů.