JIHLAVA – Novinku ve stravování připravili maminkám v jihlavské nemocnici. Na oddělení šestinedělí si nyní mohou dopřát pestřejší snídani hotelového typu, tedy vybrat si, na co mají chuť.
„Nastávajícím i novopečeným maminkám se snažíme nabízet co nejvyšší komfort, a k tomu neodmyslitelně patří i chutná a kvalitní strava. Pevně věřím, že díky tomu budou maminky nejen spokojenější, ale také se budou lépe zotavovat po porodu a snáze jim půjde i kojení, které je jednou z našich velkých priorit,“ říká primářka gynekologicko-porodnického oddělení Petra Herboltová.
Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.
Na výběr mají maminky z několika druhů pečiva, mléčných výrobků, šunky, cereálií a vybrat si samozřejmě mohou i ovoce a zeleninu. Lednice jim kromě snídaní zůstává na oddělení k dispozici po celý den. „Záleží nám na tom, aby se u nás maminky cítily dobře, a právě strava bývá nejčastěji diskutovaným tématem. Věříme proto, že tuto změnu pacientky ocení a budou se u nás cítit jako doma, nebo dokonce jako na dovolené. Pokud jde o pestrost a nabídku potravin, udělali jsme opravdu velký krok vpřed,“ dodává Petra Herboltová.
Letos v jihlavské nemocnici porodilo 613 žen. V posledních letech to bývá ročně 1200-1300 porodů. Do zdejší porodnice přijíždějí maminky nejen z Jihlavska, ale i ze vzdálených míst, jako například z Vrchlabí, České Lípy a dalších měst.

